Æbleboller med kanelsukker og mandler

Det er ved at være æbletid og vores fine Discovery æbletræ bærer utrolig mange æbler i år. De er nu ved at være modne og er rigtig gode.
Der bliver lavet lækker pink æblemost, bagt kager, æblemos, æbleboller osv, osv.



Jeg har en gammel opskrift på æbleboller som jeg har lavet lidt om på, godt inspireret af en sød kollega.

Opskriften giver ca. 14 godt store boller.

50 g smør eller rapsolie
50 g gær
4 dl vand
1 dl græsk yoghurt
1/2 dl sukker
1 tsk kanel
1 æg
3 dl grahamsmel eller groft mel
Ca. 1 liter hvedemel
4 groftrevne æbler med skræl

Det hele æltes sammen og hæver til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
Dejen formes til boller med 2 skeer, pensles med æg, drysses først med groft mandelmel og derefter med kanel sukker.
Bages ved 200 grader i ca. 20 min.